Preskočiť na obsah

V Lenartove rozdávali lásku …

Zverejnené 25.10.2023.

Kategória

Jeseň je v plnom prúde. Úroda je pomaly pozbieraná, zem pripravená k odpočinku po vydaní plodov, stromy si postupne obliekajú pestrofarebné šaty a mesiac október sa chýli pomaly ku koncu.
A je tu čas, keď práve tak, ako jeseň naberá na svojej kráse plnosťou rozmanitých farieb, tak aj seniorský vek je jeseňou života, ktorá so sebou prináša dozrievanie múdrosti, skúsenosti, radosti, ale aj bolesti.
Teraz je ten čas, keď sa v mestách a dedinách schádzajú tí, ktorých sa to dotýka. Sú to naši seniori. Aj v našej dedinke bolo tomu tak v sobotu 21.10.2023, keď sa sála KD naplnila pozvanými seniormi, hosťami a vedením obce. Prítomných pozdravili ľudovým veršom i slovom básnika miestne dievčiny oblečené v nádherných krojoch. Po nich sa prihovorila prítomným starostka obce Ing. Jana Bľandová, MBA slávnostným príhovorom, v ktorom vyzdvihla prácu, obdiv, uznanie pozvaným, s prianím zdravia, sily a Božieho požehnania. Aj duchovný otec, vdp. Marcel Štalmach vyjadril vďaku Bohu za nás seniorov slovami: ,,Ďakujeme Bohu, že ste … „
Vedenie obce pripravilo prítomným prekvapenie cez hudobnú skupinu DIRECT. Nechýbal spev, hudba, bohaté občerstvenie a chutný slávnostný obed. A aby toho nebolo málo, každý účastník posedenia obdŕžal milý darček s priloženou poukážkou do lekárne na kúpu medikamentov podľa vlastného výberu.
Vedenie obce pozdravilo aj jubilujúcich seniorov (80 rokov) a 4 manželské páry, ktoré oslávili zlatú svadbu. Nechýbali pamätné listy, spomienkové darčeky a kytice kvetov. Nezabudlo sa na nikoho a na nič.
Stretli sa ľudia. Mali si čo povedať, načo spomínať. Čosi prežili, čosi odovzdali mladším, čosi po sebe zanechali. Teraz im patrí čas na oddych. Za všetkých seniorov vyjadrujem vďaku Obci Lenartov, p. starostke, poslancom miestnej samosprávy, zamestnancom obce, našim kuchárkam a mladým ,,ľudovým čašníčkam“, že si nás takto poctili, že si vážia nás a našu prácu, že nám dopriali tak nádherne prežiť októbrové sobotné popoludnie, ktoré patrilo NÁM.
TEXT: Mgr. M. Frandoferová
FOTO: Mgr. J. Frandoferová